101b.

Újabb pofon Miskolc turizmusának

Horváth Szilárd / Hírek / 2024-03-19 05:41

A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül – ez derül ki a szallas.hu legfrissebb adataiból. Miskolc még sincs megemlítve a legnagyobb belföldi szállásfoglaló oldal összesítésében.

Tarol az ország turizmusa

Továbbra is a wellness hódít: a nagy történelmi és fürdővárosok voltak a legkeresettebb úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén. Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros vezették a foglalási darabszám alapján a toplistát, amire még Szeged, Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár és Siófok került fel. A legtöbb vendégéjszakából a jelenlegi adatok alapján Eger, Gyula, Pécs, Zalakaros és Budapest részesült.

Nem ez az első pofon Miskolc turizmusát illetően. 

Korábban megírtuk, hogy míg 2016-ban a város virágzó turisztikai desztináció volt, mára már a Magyar Turisztikai Ügynökség listáján sem szerepel egy friss kutatás szerint. Akkor a boon.hu-nak Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró azt nyilatkozta, hogy a konkurensek erősödtek. „Miskolc esetében más turisztikai desztinációk erősödése látszik, ilyen például Eger, vagy a Tokaj-Hegyalja” – mondta.


Forrás: boon.hu