101b.

Újabb jelöltek jelentkeztek be a miskolci polgármesteri székre

Horváth Szilárd / Hírek / 2024-04-05 14:35

A miskolci demokraták összefogásában érdekelt pártok és szervezetek új közös, pártoktól független, minden miskolci érdekét képviselni tudó polgármesterjelölt állításán dolgoznak – írja közleményében a miskolci Demokratikus Koalíció. Gyurcsány Ferenc helyi emberei pénteken mutatják be Prof. Dr. Barkai László független jelöltet. Arra is kitértek, hogy reményeik szerint az új jelölt lendületet adhat a város fejlődésének. A közleményből az pontosan nem derül ki, hogy eddig mely ellenzéki pártok támogatják az új jelöltet Miskolcon.

Cikkünk megjelenése után szerkesztőségünknek megküldött levelében a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület tudatta, hogy Varga Andrea Klára jelenlegi alpolgármestert jelölik a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltnek. Portálunknak azt nyilatkozta Varga Andrea Klára, hogy az egyesület rendkívüli közgyűlésen döntött a jelölése mellett.  Megkérdeztük a frissen debütált jelöltet, hogy tárgyalnak-e majd a várost jelenleg vezető pártokkal. Azt válaszolta: „együttműködés pártiak vagyunk, ezért a jövő héten tárgyalni fogunk, illetve ismertetjük az elképzeléseinket”.

A Nép Pártján Lehoczki Lászlót indítja Miskolcon polgármesterjelöltként, a hírről csütörtökön délután posztolt Jakab Péter, a mozgalom elnöke. 

“Mentsük meg Miskolcot” - írta legfrissebb közösségi posztjában, amelyben egyúttal bejelentette, hogy felkérte Lehoczki Lászlót polgármesterjelöltnek a városban, aki igent mondott a felkérésre. Jakab a döntését azzal indokolta: “ Veres Pál váratlanul jött visszalépése után szeretett városunk új reményt kap". Arról is írt, hogy Lehoczki Lászlóval közösen szeretné megmenteni Miskolcot. A bejelentéssel kapcsolatban kerestük Lehoczki Lászlót is, amint reagál, cikkünket frissítjük.


Forrás: boon.hu