101b.

Turistariasztó állapotok a miskolci tévétorony környékén

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-07-24 13:38

Majd' másfél éve, hogy elkezdődött az Avasi kilátó és környéke megújítása projekt, de még ma sem mondható el, hogy küszöbön lenne a szalagátvágás. Az építők tavaly év végére befejezték az avasi kilátó felújítását, amely azóta is turistavonzó látványosság és a miskolciak is szívesen járnak fel gyönyörködni a városi panorámában.


A boon.hu rendszeresen figyelemmel kísérte az Avasi kilátó és környékének alakulását. A mai helyzetről még mindig csak azt állapíthatjuk meg: messze még az, hogy a munkálatok végéről számolhassunk be. Éppen ezért maga a kilátó megközelítése sem a legkényelmesebb, arról ne is beszéljünk, ha egy mozgásában korlátozott szeretne feljutni a kilátó teraszára. Kész, de nem üzemel Mint megtudtuk, a kilátó tövében épült amfiteátrumban kialakított étteremrész lényegében már elkészült, de - érthetően - még nem látogatható. Egyelőre azt sem tudni, hogy mikor nyithat ki. A korábbi - eredménytelen - pályázat ugyanis úgy szólt, hogy a kilátó emeletén lévő presszóval és az Avas oldalán lentebb lévő Bortanyával együtt keresnek rá üzemeltetőt. Mint a boon.hu írta: bár februárban nyertest hirdetettek a három helyiség üzemeltetésére, de a nyertessel nem sikerült a szerződést megkötni.


Épül a sétány, az utak, a parkolók Jó egy hónappal ezelőtt megkérdeztük a miskolci városháza sajtóosztályát, hogy lehet-e már tudni valamit arról: mikor adják át, és hogy áll készültségben az avasi kilátó körüli építkezés.

Azt írták, hogy: „Jelenleg az épületet körülölelő sétány kivitelezése, a Mendikás út egy részének felújítása, az akadálymentes parkolók megépítése, a Perczel Mór utcai komfortponthoz vezető sétaútvonalak kialakítása és helyreállítása, illetve egyéb tereprendezések vannak folyamatban". Hozzáfűzték: ez már a 2021-2027 uniós fejlesztési időszakban, a TOP+ program keretében történik.


Mai állapota nem vonzó A jelen helyzet azonban olyan, ami egyáltalán nem vonzó a városba látogató turisták számára, nem is szólva a miskolciakról, akik szintén szeretnék már visszakapni használatba a közkedvelt kikapcsolódási helyszínüket. Azt remélhetjük, hogy a projekt eredménye kárpótolja majd az embereket a mostani kényelmetlenség miatt.