101b.

Orbán Viktor a konzervatív mozgalom számára ma a világ nagy vezetőinek egyike

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-06-23 12:20

Donald Trumpnak mindig is voltak politikai ambíciói – mondta el fia, Donald Trump jr. a Mandinernek adott interjúban.

Ha a tettek embere vagy – márpedig ő az –, előbb-utóbb ringbe kell szállnod, a partvonalról hiába jártatod a szád
– mondta az ifjabb Trump, hozzátéve, hogy az apja tisztán látta, hogy a washingtoni elit belülről nem fogja megállítani az Egyesült Államok hanyatlását, mert „amint része leszel a washingtoni mocsárnak, beleragadsz”.


A republikánus elnökjelölt fia szerint az Egyesült Államoknak azért kell folyamatosan háborúban lennie, mert „ha nincs háború, akkor nem lehet rakétát eladni – a békében nincs pénz”. Az idei választással kapcsolatban elmondta, hogy a demokraták is látják, hogy sikerek híján nincs mivel kampányolniuk. Mivel mindenáron meg akarják tartani a hatalmat, más módszerekhez folyamodnak, „ezért próbálják meg bebörtönözni a politikai ellenfeleiket”. A jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden tevékenységéről elmondta, hogy nem hiszi, hogy „bárki azt gondolná, Joe Biden hozza meg ezeket az őrült döntéseket”. Szerinte az idős államfő mindent aláír, amit elé tesznek, és gond nélkül megteszi mindazt, amit Barack Obama korábbi amerikai elnök szeretett volna megtenni, de az emberek reakciójától tartva nem tette meg.

Valójában ők érvényesítik rajta keresztül az akaratukat – utalt Obamára is környezetére.

Arra a kérdésre, hogy mit várhat egy második Trump-elnökségtől Magyarország, az ifjabb Donald Trump így válaszolt: Mit szólnának, ha nagyjából öt perc alatt megállítanánk a háborút Ukrajnában? Szerinte egyszerűen el kell zárni a pénzcsapot és asztalhoz ültetni az embereket. Új fiú vagyok, nem politikus, de van agyam és józan belátásom: ha békét akarsz, akkor muszáj lesz asztalhoz ültetni a másik felet is – reagált arra, hogy Oroszországot nem hívták meg a svájci békecsúcsra. Az ifj. Trump szerint „a Közel-Keleten sem történt volna meg, amit most látunk, ha Trump lett volna hivatalban”. Ilyen a ragadozók természete: a rosszhiszemű ragadozók a gyengéket támadják. Ha az USA gyengeséget sugároz, ha olyan vezetője van, aki nem emlékszik, hol van, naponta többször leesik a színpadról, azt ők is látják, és támadnak. A világ rosszfiúi kihasználják, hogy az Egyesült Államok nincs a páston. Bidenék eldobtak 200-250 évnyi amerikai hegemóniát azért, mert jobban érdekli őket a genderszak, mint a józan ész vagy épp az amerikaiak jóléte és biztonsága – világított rá a volt elnök fia.

Ami a magyar politikát illeti elmondta, hogy „Orbán Viktorra az USA-ban nagyszerű vezetőként tekintenek, hisz az is”. Átgondolt stratégia van amögött, amit tesz, azt akarja, hogy sikeresek legyenek az emberek, hogy sikeres legyen az országa – vélekedett.