101b.

Mátraházán ideális körülmények között készülnek a sportlövők az olimpiára

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-07-04 13:32

Schmidt Ádám arról beszélt: mindig öröm, ha a magyar olimpikonok felkészülésük során az állami tulajdonú, a sportállamtitkárság üzemeltetésében lévő létesítményeket veszik igénybe. A körülményekkel minden tekintetben maradéktalanul elégedettek a jelenleg itt készülő sportolók - tette hozzá, jelezve: így nyugodt szívvel kijelenthető, ezen nem fog múlni sikeres szereplésük.
    Kiemelte, elvárásként előzetesen azt fogalmazták meg, hogy a sportlövők több kvótát szerezzenek, mint a legutóbbi, tokiói játékokat megelőzően. Ez teljesült is, hiszen az akkori négy helyett Párizsban öten mérhetik össze tudásukat a világ legjobbjaival.
    Emlékeztetett: a kormány az elmúlt két évben sok mindent tett annak érdekében, hogy a sportolók érezzék, az állami sportirányítás nemcsak a sportszövetségek vezetőivel, hanem személy szerint velük is igyekszik közvetlen kapcsolatot fenntartani. Ennek része a mai látogatás is, ahol őszinte beszélgetéseket folytatva lehet tájékozódni arról, a sportolók elégedettek-e a felkészüléssel, milyen állapotban várják az olimpiát és van-e valamire szükségük - fejtette ki, megjegyezve: "természetesen ilyenkor jó sok bíztató szó is elhangzik".
    Az államtitkár hangsúlyozta: a mátraházi edzőtáborban tapasztaltak alapján a kvótát szerzett magyar sportlövők kiváló mentális és fizikai állapotban vannak, szeretnék a valaha volt legjobb eredményüket elérni, így ők, felkészítőik, a sportszakma és a szurkolók egyaránt bizakodva várhatják szereplésüket. Péni István esetében ez kiváltképp igaz, de a többi számban is "nagyon szép reményeink lehetnek" - fogalmazott.
    Kitért arra is: a felkészülés résztvevői nem csupán fantasztikus sportemberek, de intelligens emberek is, ami ugyancsak segíti őket abban, hogy a párizsi olimpián képesek legyenek legjobbjukat nyújtani.
    Párizsban puskában három (Mészáros Eszter, Pekler Zalán, Péni István), pisztolyban pedig két (Fábián Sára Ráhel, Major Veronika) magyar lövő indul.