101b.

Letartóztatták a füzérkajatai idős nő gyilkosát

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-06-19 14:02

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a sértett füzérkajatai családi házában ismeretlen okból, és – jelenleg még pontosan nem ismert módon és eszközzel – több alkalommal nagy erejű tompa erőbehatást mért a 85 éves nő fejére, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, amely következtében a helyszínen elhalálozott.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetésre figyelemmel, amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott. A gyanúsított az ügyben szereplő tanúk egy részét ismeri, velük rokonsági kapcsolatban áll, ezért tartani lehet attól, hogy a befolyásolásukkal a bizonyítási eljárást veszélyeztetné. A gyanúsított előéletére, kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére és a vele szemben folyó más büntetőeljárásokra figyelemmel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított é