101b.

Így változott a látogatási idő a vármegyei kórházban

Papp Attila / Hírek / 2024-04-15 10:13

2024. április 15-től a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban, illetve annak valamennyi telephelyén - a fekvőbeteg osztályokon kezelt betegekkel és a kezelőorvossal való kapcsolattartás céljából - a látogatók számára a látogatási rend módosult.  


A látogatás ideje egységesen munkanapokon és munkaszüneti napon is 15.00-től 17.00 óráig tart a házirendben foglaltak betartása mellett. A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon a látogatás továbbra is minden nap 15.00 és 16.00 óra között engedélyezett. (Az engedély visszavonásig érvényes, a látogatási rend többi általános szabályának szigorú betartása mellett.)

Egy beteg, egy látogató


A kórteremben egy betegnél egyszerre csak egy látogató tartózkodhat, a súlyos állapotú betegek esetén - ha a hozzátartozó látogatási időn kívül is szeretne a beteg mellett tartózkodni - a kérést az osztályvezető főorvosnak vagy helyettesének írásban kell jelezni, aki indokolt esetben engedélyezheti azt. Munkaszüneti napon felmerülő sürgős látogatási igény esetén azt az igazgatói ügyeletes felé lehet benyújtani az igazgatoiugyelet@bazmkorhaz.hu; e-mail címre, amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, úgy lehetőség van az intézmény területén, szabadtéren történő látogatásra. Vizitek, orvosi és/vagy ápolói beavatkozások alatt látogató nem tartózkodhat a kórteremben. A látogatók telephelyre történő beléptetése, illetve épületbe történő beléptetése a jelenlegi rendnek megfelelően történik (kézfertőtlenítés). A maszk viselése - az érvényben lévő rendelkezés szerint - 2024. április 8-a óta nem kötelező.


Forrás: boon.hu