101b.

Így áll az építkezés az Avas kilátó lábánál

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-06-15 11:56

A fotókon jól látni, még van munkája elég a munkásoknak az Avas kilátó alatt épülő amfiteátrumnál és környékén.

Kérdeztük a miskolci városháza sajtóosztályát, hogy lehet-e már tudni valamit arról, hogy mikor adják át, és hogy áll készültségben az építkezés. Válaszuk szerint az Avasi kilátó előtti étterem már elkészült. „Jelenleg az épületet körülölelő sétány kivitelezése, a Mendikás út egy részének felújítása, az akadálymentes parkolók megépítése, a Perczel Mór utcai komfortponthoz vezető sétaútvonalak kialakítása és helyreállítása, illetve egyéb tereprendezések vannak folyamatban" – válaszolták. Hozzáfűzték: ez már a 2021-2027 uniós fejlesztési időszakban, a TOP+ program keretében történik.


Egy biztos, a már elkészült étterem még nem látogatható. Épp tegnap írtuk, hogy továbbra sem tudni, mikor nyithat a kilátó emeletén lévő presszóval és a Bortanyával együtt, mert bár februárban nyertest hirdetettek a három helyiség üzemeltetésére, de a nyertessel nem sikerült a szerződést megkötni. A szerződéskötés nem valósult meg, ezért újabb pályázati kör várható, amelynek részleteiről a későbbiekben számolunk be

– tájékoztatta a BOOB:HU-t a városháza sajtóosztálya. Kérdezték, befolyásolja-e az új pályázat kiírását, hogy a június 9-i önkormányzati választás eredményeként változik majd a városvezetés, azt válaszolták: Miskolc ingatlanvagyonát a Miskolc Holding ZRt. megbízási szerződés alapján végzi, amelynek feltételeit nem befolyásolja a városvezetői kurzus változása.