101b.

Fegyveres merényletet tervező csoportra csapott le a TEK

Kiss Zoltán / Hírek / 8 órával ezelőtt

Hétvégén a magyar szolgálatok a velük együttműködő amerikai partnerszolgálattól információt kaptak arról, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A megfigyelés során az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok.

Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire is, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére – közölték lapunk megkeresésére.

A Telex diplomáciai forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy egy október 23-ra szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés. A hétvégén a Terrorelhárítási Központ (TEK) fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőben.

Magyar Nemzet