101b.

Balatoni Katalin: a nemzetet a gyermekek közös nevelése tartja egyben

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-08-08 11:31

A helyettes államtitkár telefonon közölte: Ukrajnában, a Beregszászon lévő II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán megrendezett Kárpátaljai Nyári Kölcsey Pedagógusakadémián vesz részt. Záróelőadásának témája: mit jelent a magyar oktatáspolitikában a köznevelés és merre tart, illetve hogyan egészíti ki a családban folyó nevelést.
    Kiemelte az európai szinten is eredményes magyar etika, hit és erkölcstan oktatást, illetve, hogy a magyar közoktatásban egyre többen választják a hittant.
    Hangsúlyozta a közösségi nevelés, a közösségi szolgálat, a mindennapos testnevelés és a témahetek fontosságát. A témaheteken többek között digitalizációval, fenntarthatósággal és pénzügyi ismeretekkel foglalkoznak a gyerekek.
    A helyettes államtitkár hozzátette: a kormány számos nemzeti és nemzetközi programot indított, így többek között a Lázár Ervin, illetve a Határtalanul programot. Fontos, hogy ezek a határon túl is jelen legyenek, mint amilyen például a csütörtökön Kárpátalján, illetve ezzel egyidőben a Felvidéken is záruló programsorozat, illetve a jövő héten az újvidéki Szabadkán tartandó hasonló rendezvény - mondta Balatoni Katalin.