101b.

A kormány a családok szövetségese Magyarországon

Horváth Szilárd / Hírek / 2024-03-23 14:28

A kormány a családok szövetségese Magyarországon – mondta Rétvári Bence a Családháló Alapítvány szombati díjátadó ünnepségén, Budapesten, írja az MTI.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: családok nélkül nincs jövője a nemzetnek. Ezért fontos a kormány számára minden esztendőben a családok támogatása, anyagi és erkölcsi értelemben egyaránt – tette hozzá.

Hornung Ágnes: a magyar családpolitika egyedülálló

Hangsúlyozta, hogy az elmúlt években a világ minden országa nehézségekkel küzdött – először a járvány, majd a háborúk miatt –, a magyar kormány azonban a legnehezebb gazdasági években is bővítette a családtámogatások körét. Nem volt olyan szűkös esztendő az elmúlt 14 évben, amelyikben a családok támogatása ne bővült volna – jelentette ki, majd úgy folytatta: a családok támogatása hosszú távú, generációs cél. Megjegyezte: Magyarország Alaptörvénye is a nemzet fennmaradásának alapjaként hivatkozik a családra. A családalapításhoz biztonság kell – szögezte le Rétvári Bence, hozzátéve: ehhez a biztonsághoz a békés környezet is nagyon fontos. Azt is elmondta, bízik benne, hogy mielőbb véget ér az Ukrajnában, valamint a Gázai övezetben zajló háború, mert „a családok számára minden országban a biztonság a legfontosabb” „Ahhoz, hogy valaki családot alapítson, hosszú távú bizalom kell a jövőbe” – állapította meg, hozzátéve:

a kormány meglátása szerint „a családbarát Magyarország az igazán erős Magyarország”.

Rétvári Bence gratulált a díjazottaknak és megköszönte a munkájukat, kiemelve: 18 ezer szavazat alapján választották ki azokat a szakembereket, akik most elismerésben részesülhetnek. Rögzítette: nagyon fontos méltányolni és megerősíteni hivatásukban azokat az embereket, akik segítik a családokat. HORNUNG Ágnes; RÉTVÁRI Bence Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára (b5) és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a díjazottakkal a Családháló Alapítvány díjátadó ünnepségén a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 2024. március 23-án Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI Lehet sok mindent tanulni, de arra a kedvességre, közvetlenségre, figyelemre, törődésre, amit önök tanúsítanak a gyerekek felé, születni kell – mondta az államtitkár az ünnepségen díjazottaknak.

A Családháló Alapítvány rendezvényén azokat a szakembereket ismerték el, akik „az elmúlt években a legtöbbet tettek a családokért”. Megválasztották többek közt a 2023-as év bölcsődei nevelőjét, óvónőjét, védőnőjét, kórházi és házi gyermekorvosát, emellett intézményeket is díjaztak.


Forrás: boon.hu