101b.

A GVH versenyfelügyeleti eljárásban vizsgálja az MVM Next számlázási gyakorlatát

Kiss Zoltán / Hírek / 2024-07-05 14:01

 A hatóság arra keres választ, hogy a földgáz és villamos energia egyetemes szolgáltatás keretében 2022 augusztusa óta kibocsátott számlákon nem ütközik-e a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmába a megtakarítások bemutatása. A versenyhatósági vizsgálat a földgáz és a villamos energia egyetemes szolgáltatással összefüggő tájékoztatásra is kiterjed - írták.
    A GVH 2023-ban kapott bejelentést az MVM számlázási gyakorlatával kapcsolatban, majd megállapította, hogy a versenyfelügyeleti eljárás indításának feltételei nem álltak fenn. A bejelentő a döntés hatályon kívül helyezését kérte a Fővárosi Törvényszéktől, amely helyt adott a kereseti kérelmében foglaltaknak - indokolták az újabb eljárás megkezdését.
    Megjegyezték, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megkezdése nem jelenti a jogsértés megállapítását. A vizsgálat időtartama 3 hónap, indokolt esetben két alkalommal legfeljebb 2-2 hónappal hosszabbítható meg. Az eljárási határidőkbe az adatkérések és adatközlések időszakai nem számítanak bele - olvasható a közleményben.